Office 365-perusteet ja kirjautuminen

Linkin takaa löytyvät ohjeet, joilla pääset ottamaan käyttöön Office 365-ympäristön eli mm. OneDriven, jolla saat 25 gig omaa tallennustilaa. Not bad! Kirjautumistunnus on sama, jolla menet koulun koneillekin ja salasana myös sama, jota käytät koulun koneille kirjautumiseen.

Tässä ympäristössä voit mainiosti tehdä vaikkapa vieraiden kielten kirjoitelmat ja muut kotiprojektit, sillä Wordin nettiversiossa on mukavasti kaikki perustoiminnot esillä ja dokumentin tarkistuskielen voi valita. Teet esimerkiksi englannin kotiainetta. Valitse tarkistuskieleksi englanti, niin ohjelma näyttää sahalaitaa fiban kohdalla kunnes korjaat homman. Näin saat palautteen kielestäsi heti ja maikka voi aikanaan keskittyä enemmän taiteellisen vaikutelman arviointiin, kuin vältettävissä olevien perusfibojen raivaamiseen. Lisäksi ohjelma tallentaa koko ajan tekstisi! Jo on kätevää. Kun olet tekstisi kanssa valmis, jaat sen maikan kanssa.  Kun maikka sitten arvioi tuotoksesi, arvio näkyy heti myös omalla koneellasi. Jesh!

Pidä kirjoitelmaa tehdessäsi taustalla auki vaikkapa kollokaatiosanakirjaa , niin opit, miten miettimäsi adjektiivi, verbi tai substantiivi laitetaan lauseyhteyteen. Katso tuosta Ozdic-sanakirjasta vaikkapa hakusana ‘world’, niin jopa ruudulla näkyvät tulokset saavat runoratsun laukkaamaan. Miten ‘world’-sanaa käytetään? Kaikkea tätä ei tarvitse aina pähkäillä muistinvaraisesti: voimme käyttää APUVÄLINEITÄ oppimisvaiheessa ja kehittyä tehokkaasti ominkin päin.

“Hullu paljon työtä tekee, viisas pääsee vähemmällä.” Tämä vanhan kansan sanonta ei tarkoita, että pitäisi aina selvitä kaikesta vähällä vaivalla (kehittyminen vaatii usein paneutumista ja sinnikkyyttä), vaan sitä, että kannattaa kanavoida aikansa, energiansa ja työtapansa niin, että tulosta syntyy mahdollisimman tehokkaasti. Office 365-ympäristö voi olla monelle jopa ratkaiseva askel tehokkaampaan kielenoppimiseen.

Office 365 perusteet_ver1  auttaa sinua ottamaan ohjelma haltuun.

Kirjaudu ohjelmaan osoitteessa:

http://outlook.com/eduouka.fi

Leave a Reply