ENA2 Kirjoitelmaprojekti

  • Opettajalle: Vedä vapaasti omille opiskelijoillesi, mutta kerro Maxxille, miten meni.
  • (gmail.com @ maxx.perala)
  • ENA2-kurssin kirjallinen projekti on kannanotto alla olevaan aiheeseen:

How laughter and crying reflect emotions

  • Käsittele sitä, miten nauru ja itku ilmentävät/heijastavat tunteita. Kirjoitelman laajuus on vapaa, mutta kaikki kirjoittavat ainakin 300 sanaa. Tässä sinulla on siis mainio tilaisuus näyttää uudessa koulussa kirjallista osaamistasi. Monet sanoivat eka moduulissa, että “osaan paremmin tuottaa enkkua itse kuin tehdä näitä aikamuotoharjoituksia”. Okei, nyt on sen suhteen näytönpaikka.
  • Tässä vaiheessa koulutusta kiinnitämme huomiota siihen, että kieli olisi sujuvaa ja selkeää luettavaa. Koska laajuus on vapaa eikä ohjantaa ole otsikkoa enempää, sinulla on valtuudet koko lailla itse päättää, miten aihetta käsittelet. Tämähän tarkoittaa, että pieleen ei voi mennä. Ei ole oikeaa tai väärää, on vain sinun mielipiteitäsi. Muista kuitenkin sisällyttää käsittelyysi sekä nauru että itku. Muista kirjoittaa omaa kieltäsi sinun omalla tyylilläsi: siitä se omintakeinen Mona Lisa pikkuhiljaa muotoutuu.
  • Pyri suunnittelun kautta siihen, että pääargumenttisi erottuvat selkeästi ja yksi kappale ilmentää pääasiassa yhtä asiaa tai näkökulmaa. Tietoa voit etsiä mietiskelyn tueksi, mutta pidä huolta, että kieli on omaasi.
  • Toivottavasti kiinnostut aiheesta. Laajuutta käsittelyssä saa olla niin paljon kuin haluat – ylppäriformaatti on sitten asia erikseen.
  • Palauta käsittelysi Turnitin-ohjelmaan ryhmäsi kohdalle. Tämä projekti tehdään valmiiksi jo ennen Joulua ja kirjoitelmianne vertaisarvioidaan tunnilla anonyymisti Turnitin-ohjelman kautta: Sydänverellä laaditun kirjoitelman palautus Turnitin-ohjelmaan.
  • Tarkoitukseni on koota kaikkien kirjoitelmat yhdeksi isoksi tuotokseksi ja sen aihehan ei vanhene koskaan. Jos et halua siinä koonnissa nimeäsi näkyviin, laita kirjoitelmasi loppuun kirjaimet NN (= Nomen nescio, “en tiedä nimeä” eli maailmalla laitetaan näin, jos kirjoittaja ei halua nimeään julki).
  • Mielenkiintoisia hetkiä mahtiaiheen parissa! Terv. Se Maxx

***********************************************************

Koko ykkösten ikäluokka otti kantaa aiheeseen How laughter and crying reflect emotions ja hienot tuotokset löytyvät linkin takaa. Pitäisikö näiden suhteen itkeä vai nauraa? Joukossa on hauskoja pläjäyksiä, joten iloa löytyy ja hienosta paneutumisesta liikutus kastelee silmänurkan. Esitysten taso on korkea. Enjoy!

***********************************************************

An episode from Maxx’s youth. There was a skiing competition for kids and my brother participated. Everyone was supposed to get a prize to avoid disappointment. Well, my brother didn’t get a prize as the promoters ran out of prizes! My brother cried his eyes out and I vividly remember my own compassionate sorrow for him and couldn’t help tears either. However, the story has a happy ending as the promoter happened to be a shop owner and he quickly got a little something from his store to give to my brother. All’s well that ends well. 🙂

Maxx esitteli tämän projektin vaimolleen. Nyt on kuule aiheiden aihe! Which is the more powerful emotion, laughter or crying? Discuss. Siihen vaimo, että kuulehan, Maxx, itku ja nauru eivät ole TUNTEITA, ne ovat REAKTIOITA tunteisiin. Täh? Niinkö? Oletko varma? No olipa hyvä, että tuli tässä vaiheessa esiin. (Mistä tuommoinen pitäisi tietää?)

Live and learn.