My message to the Finnish MEPs 2021

Terve teille, Suomen mainiot MEPit!

Kiimingin lukiossa tässä Oulun kupeessa on ollut meneillään ns. Tiimijakso, eli ensimmäisen vuoden opiskelijat ovat työskennelleet seitsemän viikon ajan viiden hengen tiimeissä. Tiimijakson kantavana teemana on ollut yhteiskuntaopin alaisuudessa mikäpäs muu kuin Euroopan unioni. Tiimejä on 18. Tiimijakson vaativa Eurooppa-aihe ei ole nuorisolle aivan helposti sulatettavaa juttua, mutta viikkojen paneutuminen EU:n rakenteeseen ja toimintaan on taatusti nostanut nuorison tietoisuutta Euroopan unionista ja saa ehkäpä jonkun miettimään uraa unionin koneistossa.

Tiimijaksolaiset ovat tehneet tiimityönä Euroopan unionin maihin liittyvän tietokilpailun, EU:n arvoihin ja tavoitteisiin liittyvän posterin, Suomen turvallisuuteen kohdistuviin vaaroihin ja niihin varautumiseen liittyvän lautapelin. Tiimit ovat tehneet multimediaesitykset, joissa tavoitteena oli vakuuttaa Euroopan unioniin epäillen suhtautuva henkilö unionin ja Suomen jäsenyyden hyödyistä. Kaikkia näitä siis x 18. Tiimijaksolaiset suunnittelivat ja toteuttivat myös viisi ajankohtaislähetystä, joiden aiheina olivat EU:n ilmastosankaruus, EU:n puolustusyhteistyö, EU:n turvapaikkapolitiikka, Post-brexit Britannia sekä Saksa Merkelin jälkeen.

Koko tiimijakson ajan opiskelijoilla on ollut mietintämyssyssä tehtävänä miettiä englanniksi viesti suomalaisille MEPeille. Kaikki nämä aktiviteetit ovat jalostaneet viestejä, jotka löydätte oheisista linkeistä. MEPpien on hyvä tietää, mitä nuori Suomi ajattelee ja toivoo tulevaisuudelta.

Tässä on tehtävän ohjanta:

Mikä on viestisi suomalaisille euroedustajille? Euroopan parlamentti on tärkeä poliittisten keskustelujen ja päätöksenteon foorumi. Kerro suomalaisille europarlamenttiedustajille kannanotossasi, mikä on tärkeää maailmalle, Euroopalle, Suomelle, sinulle. Mitä asioille tulisi tehdä? Mitä haluat sanoa MEPeillemme? Minkälaisen Euroopan suomalainen nuori haluaa nähdä? Mitä tulevaisuudentoiveita sinulla on? Lähestymistapa on vapaa. Näkökulmia saatte ottaa vapaasti. Nämä kannanotot kootaan yhteen ja lähetetään suomalaisille euroedustajille. Oletusarvo on, että osoitamme viestimme kaikille suomalaisille MEPeille. Halutessasi voit osoittaa viestisi jollekin tietylle MEPille. Tarkoituksemme on saada edustajien huomio myönteisessä mielessä, joten kirjoitamme asiallisesti ja rakentavasti. Voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai vaihtoehtoisesti voimme laittaa kannanottosi loppuun anonyymisti NN (= Nomen Nescio, en tiedä nimeä) Tiimijaksolla EU-asioita käsitellään koko ajan monelta kantilta, joten sinulla varmasti nousee sieltä asioita, joihin haluaisit tarttua.”

Me Kiimingin lukion tiimiopettajat ja tiimijaksolaiset toivomme, että oheiset viestit avaavat teille nuoren potentiaalisen äänestäjäkunnan mielenmaisemaa. Olisi tietenkin hienoa kuulla mielipiteitänne kannanotoistamme ( markku.perala@eduouka.fi ). Lisäksi olemme varmoja, että teille ja avustajakunnillenne tulee vastustamaton halu kutsua Kiimingin lukiolaisia visiitille Brysseliin tutustumaan MEPin ja Euroopan parlamentin työskentelyyn.

Hae siis kuppi kahvia ja varaudu saamaan selville, mitä nuori Suomi ajattelee!

Terveisin Kiimingin lukion tiimiopettajat

Anna Kalliokoski Äidinkieli ja kirjallisuus 

Nina Kallunki Kuvataide 

Outi Kukkonen Yhteiskuntaoppi 

Markku Perälä Englanti 

Jussi Tyni Tietotekniikka 

**********************************************************************

Yhteystieto:  Markku Perälä email: markku.perala@eduouka.fi 

Koulun osoite: Kiimingin lukio, Urheilutie 12 , FIN-90900 Kiiminki, Finland

Sivun osoite: https://urly.fi/2mB9

Kiimingin lukion sijainti , Kiimingin lukion kotisivu

**********************************************************************

My message to the Finnish MEPs 2021

Verokarhut 

Team 4+1 

Kassialmat 

Nahkasohva

Alehaukat 

Muumit 

Möllöttäjät 

Hailuoto 

Fivesome

Monitaiturit

Violetit Vallankumoojat

Hornetit

TOP 5

Team Eliös

Teletapit

Luovat Lusmut

Suomen tulevaisuus

Tenavat

EU:n arvoihin ja tavoitteisiin liittyvät posterit