Yo-kuuntelukokeita A-englanti

Tässä tuoreita A-englannin ylioppilaskirjoitusten kuunteluosioita. Linkit vihkoihin ja vastauksiin ovat Abitreeneistä. Kuuntele nämä keskittyen, niin olet kartalla kuunteluiden nykytason kanssa. Tarvittaessa voit tehdä vastaamisesta omaan tempoosi sopivaa yksinkertaisesti pysäyttämällä kuuntelutiedoston toistamisen haluamaksesi ajaksi tai kuunnella tarpeeksi monta kertaa.

Muista, että kaikenlainen kuunteleminen kannattaa: esimerkiksi YouTube-videot ovat loistavaa harjoittelua (ja mielestäni toimivia videoita olen kerännyt ProFiles-sarjaa varten täällä) eikä aina tarvitse täytellä jotain tehtävää saadakseen kuunteluharjoittelua. Kaverin kanssa keskusteleminen parantaa myös kuuntelutaitoa, sillä se on oikeaa julman maailman enkkua eikä ammattinäyttelijöillä teetettyä studiosälää. YouTubesta valitsemme TedED-videot jatkuvaan harjoitteluun. Nuo vastaavat hyvin sähköisen kokeen kuunteluosiota. Entä miten olisi Sci Show ? Aivan loistavia. Kyllä yhdistyy huvi ja hyöty taas kerran.

Muistathan kotona lauleskella ääneen lempparipiisejäsi englanniksi? Laulamisesta oppii hyvin kielen musikaalisuuden ja tässä sillä tarkoitan äänenkorkeutta, sanojen ääntämistä vahvoina tai heikkoina, puherytmi jne.

Kun sitä vähän miettii, kuullunymmärtäminen mahdollistuu ja sen jälkeen paranee, kun tiedetään kohdekielen sanoja ja niiden ääntämysasuja. Joten mitä enemmän sinulla on sanavarastoa ja sanojen ääntämys selvillä, sen paremmaksi kuuntelijaksi voit kehittyä, koska silloin sinulla on EDELLYTYKSET ymmärtää: tiedät sanoja ja tunnistat ne lausuttuina. Let that sink in. Opettele koko ajan uusia sanoja ja fraaseja ja siinä prosessissa opettele ääntämään ne ja tuloksena kullunymmärtämistasosi paranee. Not rocket science, really.

Muista, että Julmassa Maailmassa voit aina sanoa “Could you please repeat what you just said?” tai muuta vastaavaa. Koulumaailma valmistaa Julmaan Maailmaan, mutta ei aina voi toimia samoin. Muista aina, että opiskelet enkkua saadaksesi tyydytystä elämääsi. Ei siksi, että on joku juuttaan yo-koe jossain vaiheessa. Ylppäreillä päästään pois lukiosta, Siinä kaikki.

Terv. Maxx

A-Englanti Kevät 2008 Kuuntelukoe

A-Englanti Syksy 2008 Kuuntelukoe

A-Englanti Kevät 2009 Kuuntelukoe

A-Englanti Syksy 2009 Kuuntelukoe

A-Englanti Kevät 2010 Kuuntelukoe

A-Englanti Syksy 2010 Kuuntelukoe

A-Englanti Kevät 2011 Kuuntelukoe

A-Englanti Syksy 2011 Kuuntelukoe

 A-Englanti Kevät 2012 Kuuntelukoe

A-Englanti Syksy 2012 Kuuntelukoe

A-Englanti Kevät 2013 Kuuntelukoe

A-Englanti Syksy 2013 Kuuntelukoe

A-Englanti Kevät 2014 Kuuntelukoe

A-Englanti Syksy 2014 Kuuntelukoe

A-Englanti Kevät 2015 Kuuntelukoe

A-Englanti Syksy 2015 Kuuntelukoe

… tästä etiäpäin kuuntelut löytyvät Abitreeneistä; sinne nuo yllä olevat linkitkin viittaavat.

Abitreenien sivuilla ovat 2014- A-englannin kuuntelut myös saatavilla.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s