2B RO 2021-2022

“Asialliset hommat suoritetaan, muuten ollaan

kuin Ellun kanat”

*****

MUISTA: 2B:llä kaikki ovat kavereita. Kaikki auttavat toisiaan. Kaikki ymmärtävät, että meillä pitää olla ryhmä, jossa jokainen tuntee olevansa tärkeä osa porukkaa. United we stand, divided we fall. 2B on koulun ******* ryhmä. En voi kirjoittaa sanaa, etteivät hakkerit saa sitä selville tai kukaan muukaan. Siitä ei puhuta muille, sillä ei kerskuta. Se näkyy kyllä.

*****

Kuuntele näitä  inspiroituaksesi:

Frank Sinatra – My Way

Queen – We Are The Champions 

Miljoonasade – Tulkoon Rakkaus

Anssi Kela – 1972

Pauli Hanhiniemi – Muutkin mokaa!

Martti Servo & Napander – Nippa nappa niukin naukin

Pave Maijanen & Mistakes – Pidä Huolta

Carole King – Child Of Mine

Louis Armstrong – What A Wonderful World

Lynyrd Skynyrd – Simple Man

Cat Stevens – Father And Son

Cat Stevens – Oh Very Young

Rauli Badding Somerjoki – Kaunis maailma

 • Kaunis maailma – Sanat

**************************************************

Paljonko minulla pitäisi keskimäärin olla kursseja kasassa tässä vaiheessa lukiota?

Ykkösvuoden-pakolliset-kurssit

2021-Kesäopetusta-Kastellin-lukiolla

Aalto-Yliopiston-5G-kurssi-Kesä-2021

 

*****

1B RO 4.6.2021 

Pe 4.6. aikataulu

klo 9.15 luokkiin ja ulkoilun ohjeet (1-3). 

klo 9.25-10.30 ulkoilu 

klo 10.30-11 ykköset suoraan syömään 

klo 11-12 kuvien katselua, ryhmänohjaus: kurssikertymävihkon täyttö ja keskustelua kuluneesta vuodesta (etäopiskelustakin) 

 

Opiskelijat suorittavat pienissä ryhmissä (5–6 opiskelijaa) ulkona kolme tehtävää. 

 1. Ottakaa maisemakuva, johon ryhmän jäsenet sulautuvat, kuva lähetetään ryhmänohjaajalle. 
 1. Sports Trackeriä (tai vastaavaa) hyväksi käyttäen kävellään ryhmänä joku kuvio. Yksi ryhmästä laittaa Sports Trackerin päälle ja koko tiimi yhdessä kävelee reitin, josta Trackerille muodostuu jokin kuvio (esim. sydän, tähti tms.) Trackerin kartasta, jossa kuvio näkyy, lähetetään kuva ryhmänohjaajalle. 
 1. Tehkää jotain sellaista, josta aiheutuu toisille (esim. Kiimingin kirkonkylän raitilla kulkeville) hyvää mieltä. Esim ympäristöä kunnioittaen tehty pieni ympäristötaideteos jossa on ryhmäänne ja iloa kuvaava teema   

, laittaa hyvää mieltä tuottava runo tai kuva jonnekin, laulaa laulu tms. Tämäkin pitää kuvata ja kuva taas lähetetään ryhmänohjaajalle. 

Lähetä kaikki kuvat (3) ryhmänohjaajalle numeroon 050 4396 711 , laita ryhmäläisten nimet mukaan.

 •  

***************************

1B RO 27.4.2021 

Näyttelijä Denzel Washington kertoo sinulle, mikä vie elämässä eteenpäin

 

 • 4. jakson tähdet 
 • Valitaan jakson 4. tähdet. 
 •  
 • Vanttu Jaara – Reipas, rohkea ja ulospäin suuntautunut opiskelija. 
 • Ville Tenhunen – Aktiivinen ja tiedonhaluinen opiskelija 
 • Mirka Uusiportimo – Jämäkkä, vastuuntuntoinen ja uskalias opiskelija. 
 • Jenni Piippo – Työteliäs, sinnikäs ja lahjakas opiskelija. 
 • Uusintakuulustelu ma 3.5. klo 14 – 17, ilmoittautuminen. 
 • Ainevalintojen tarkistus (Wilmasta + 1.vsk:n kurssit) ja kurssikertymät
 • Valitse ykkösvuonna opinto-ohjelmaasi ykkösvuoden pakolliset kurssit; ykkösvuoden kurssien paikkaaminen myöhemmin voi vaikeuttaa opintojen suunnittelua. 
 • Poissaolot selvitettävä 
 • T-merkinnät: kurssien roikkuvat suoritukset valmiiksi 5. jakson loppuun mennessä 
 • kesäopiskelutiedote Wilmassa
  •  

1B RO 25.02.2021

Kuuntele alla olevan piisin sanat tarkkaan. Bändi sai Mannerheimin Lastensuojeluliitolta tästä kappaleesta palkinnoksi Lapsemme-lehden vuosikerran! How about that!

Pave Maijanen & Mistakes – Pidä Huolta

********************************************************

Hei!

Tiimijaksolla saimme osallistua Nuorten politiikkakoulun työpajoihin, ja meillä kävi vieraana Mirja Vehkaperä ja Akseli Köngäs. Huomenna RO-tuokion yhteydessä vastataan Nuorten politiikkakouluun liittyvään kyselyyn. Vastaaminen ei ole pakollista, mutta toivomme, että jokainen viime syksyn tiimijaksolainen vastaa siihen.  Se ei vie kauan aikaa, mutta on tärkeä palaute politiikkakoulun järjestäjille, kun he miettivät, miten hanketta voisi kehittää.  Kyselyaineistoa käytetään hankkeen raportoinnissa, hankkeen lopputuloksena koottavan työkalupakin ja oppimateriaalin laatimisessa sekä aiheesta tehtävässä tieteellisessä tutkimuksessa Oulun yliopiston Humanistisessa tiedekunnassa. Aineistoa käsitellään Tutkimuseettisen neuvottelukunnan eettisiä ohjeita noudattaen.

Tässä on linkki kyselyyn (tarvittaessa kopioi linkin osoite tästä):

https://urly.fi/1Wub

Kiitos jo etukäteen!

t. Tiimiopettajien puolesta

Anna ja Outi

*****

1B:llä on riveissään valtuutettu Milla Pekkala. Mitä terveisiä 1B haluaa antaa  Nuorisovaltuustolle?

****

Paljonko minulla pitäisi keskimäärin olla kursseja kasassa tässä vaiheessa lukiota?

*****

“When I was 15, I spent a month working on an archeological dig. I was talking to one of the archeologists one day during our lunch break and he asked those kinds of “getting to know you” questions you ask young people: Do you play sports? What’s your favorite subject? And I told him, no I don’t play any sports. I do theater, I’m in choir, I play the violin and piano, I used to take art classes.
And he went WOW. That’s amazing! And I said, “Oh no, but I’m not any good at ANY of them.”
And he said something then that I will never forget and which absolutely blew my mind because no one had ever said anything like it to me before: “I don’t think being good at things is the point of doing them. I think you’ve got all these wonderful experiences with different skills, and that all teaches you things and makes you an interesting person, no matter how well you do them.
And that honestly changed my life. Because I went from a failure, someone who hadn’t been talented enough at anything to excel, to someone who did things because I enjoyed them. I had been raised in such an achievement-oriented environment, so inundated with the myth of Talent, that I thought it was only worth doing things if you could “Win” at them.”
 
– Kurt Vonnegut.
 
 
 
*****

*Erityinen tuki lukiossa – erityisopettajan lukiseuranta – ei kannata salata, jos lukivaikeutta on – kerro opettajille, minkälaista tukea arvostaisit – erityisjärjestelyt mahdollisia ylioppilaskokeissa  – selvitä erityisopettajan kanssa hyvissä ajoin asiat

YTL:n ohje erityisjärjestelyistä 

Esim.

4.1 Lisäaika kokeen suorittamiseen
Ylioppilastutkinnon kokeet laaditaan siten, että niiden suorittaminen annetussa ajassa on yleisesti ottaen mahdollista. Ylioppilastutkinnon kokeet ovat kypsyyskokeita, jotka edellyttävät
kokelaalta myös kykyä hallita ajankäyttöään. Arvostelukriteereissä (lopulliset hyvän vastauksen piirteet) otetaan huomioon myös ajankäyttöön liittyviä näkökulmia yleisellä tasolla.
Kokelas voi saada erityisjärjestelynä lisäaikaa kokeen suorittamiseen. Lisäajan tarkoitus on turvata tarkoituksenmukainen vastausaika niille kokelaille, joille kokeen suorittaminen on hakemuksesta ilmenevän koesuoritusta heikentävän syyn takia merkittävästi tavanomaista hitaampaa tai jotka tarvitsevat merkittäviä taukoja kokeesta suoriutuakseen. Kokelaan tarvitsemat tauot voivat olla lepotaukoja tai lisäaikaa sairauden vaatimiin hoitotoimenpiteisiin kokeen aikana. Koesuoritusta heikentävän syyn ja lisäajan perusteluiden tulee käydä ilmi lautakunnalle toimitetusta erityisjärjestelyhakemuksesta. Lisäaikaa voidaan myöntää kaksi tuntia. Tätä lyhyempien erimittaisten lisäaikojen myöntäminen vaikeuttaisi suhteettomasti kokeen valvontaa ja aiheuttaisi häiriötä koetilanteeseen. Tätä pidemmät lisäajat ovat lähtökohtaisesti kokelaan jaksamisen kannalta ongelmallisia, eivätkä ne ole kohtuullisia ja mahdollisia toteuttaa eri lukioissa. Myönnettävä lisäaika on aina samanpituinen, vaikka kokelaalla olisi useampi koesuoritusta heikentävä syy, jonka perusteella lisäaikaa voi hakea.
Lisäaika voidaan myöntää myös ehdollisena. Tällöin kokelaalla on yleensä jokin sairaus, joka ei tavallisesti edellytä lisäaikaa, mutta joka voi altistaa kokelaan sairauskohtaukselle. Rehtori tai valvoja arvioi erityisjärjestelyn tarpeen koetilanteessa. Tieto erityisjärjestelyn toteuttamisesta merkitään koepöytäkirjaan.

***************************************************************

1B RO 19.01.2021

 

Hoidamme tietenkin hommamme, mutta aina ei voi vaatia priimaa joka jutun kanssa. Kohtuullistetaan. Joskus myös kämmäämme. Se osoittaa, että olemme inhimillisiä. Tukea arkeen alla olevilla videoilla.

Pauli Hanhiniemi – Muutkin mokaa

Martti Servo & Napander – Nippa nappa niukin naukin

-Kurssivalintoja tehty kaikilla tarpeellinen määrä. Hyvä 1B!

Tästä näet kurssikertymän kehityksen ja mitä se merkitsee.

-Onko ykkösen pakolliset kurssit valittu? Voi olla erityissyy jättää myöhemmäksi. Unohdus/tietämättömyys/kevätaurinko paistaa/mitä välii eivät ole erityissyitä.

-Etäily kestää kolmosjakson loppuun. Pidetään semmoinen taistelu- ja sinnittelymieliala. Mukana pysytään. Pyritään siihen, että tehdään kokeet ja huolehditaan muut palautukset pääjoukon mukana. Silloin on AINA parhaat mahdollisuudet mennä kursseista läpi.

Ajankohtaisia asioita:

Etäopetuskursseja Oulun virtuaalilukiossa keväällä 2021

Oulun lukioiden yhteinen virtuaalilukio tarjoaa keväällä 2021 jaksoissa 4 ja 5 etäopetuskursseja, joille voivat osallistua kaikkien lukioiden opiskelijat. Kurssit toteutetaan kokonaan etäopetuksena Teams-yhteydellä virtuaalilukion oppituntikaavion aikoja noudattaen. Opettajat ovat Oulun lukioiden opettajia.

Virtuaalilukion kursseilla maksimiopiskelijamäärä on 30. Kurssia ei järjestetä, jos ennen jakson alkua ilmoittautuneita opiskelijoita on alle 10.

Kurssitarjotin aukeaa Wilmassa 11.1.2021 klo 8.00. Kurssitarjotin on nimellä ”Oulun virtuaalilukio 2020–2021”.

Hätäruoka-apukasseista on tullut Wilma-viesti. Viestiin vastaamalla sitoutuu hakemaan ruokakassin koululta erikseen ilmoitettavana aikana.

– Koulu alkaa lähiopetuksena 2.2.2021. Abit tulevat koululle, arviointiviikolla ykkösten ja kakkosten kokeiden osalta sovitaan erikseen opettajan kanssa, että onko kyseessä lähikoe vai etäkoe.

– Ruokailu alkaa 2.2.2021.

– Suositellaan kasvomaskien käyttöä. Koululle on tilattu kertakäyttömaskeja opiskelijoille. Opettaja jakaa.

Uusinta on siirretty maanantaiksi 25.1.2021 klo 14. Siihen ilmoittautuminen suoraan opettajalle Wilman kautta.

– Abi-info 2.2.2021 klo 9-10.30, otetaan salissa, jotta saadaan väljyyttä

– Boottausharjoitus 2.2.2021 klo 11.15-12.30, äidinkielen luokassa

Muista aina: 1B:llä kaikki ovat kavereita keskenään ja toimilllaan kannustavat muuta ryhmää. Väinö Linnan Tuntemattomassa sotilaassa on lause: “Asialliset hommat suoritetaan, mutta muuten ollaan kun Ellun kanat.” Tämä sopii meille lukio-opiskeluunkin.

***************************************************************

1B 15.02.2021

New World in the Morning

Roger Whittaker

Everybody talks about a new world in the morning
New world in the morning so they say
Now I, myself, don’t talk about a new world in the morning
A new world in the morning, that’s today

And I can feel a new tomorrow coming on
And I don’t know why I have to make a song
Now, everybody talks about a new world in the morning
New world in the morning takes so long

I met a man who had a dream he’d had since he was twenty
I met that man when he was eighty-one
He said too many folks just stand and wait until the morning
Don’t they know tomorrow never comes

And he would feel a new tomorrow coming on
And when he’d smile his eyes would twinkle up in thought
Now, everybody talks about a new world in the morning
New world in the morning takes so long
And I can feel a new tomorrow coming on
And I don’t know why I have to make a song
Now, everybody talks about a new world in the morning
New world in the morning takes so long