Kuullunymmärtämisharjoitusta YLE Areenasta ja YouTubesta

Hyväksi kuullunymmärtäjäksi ei tulla vain koulussa vanhoja ylppärikuunteluja tekemällä ja monivalintoihin sekä avokysymyksiin vastaamalla. Niillä opetellaan kokeen muoto ja kaava.

YLE Areenassa voit yhdistää ajantasaisen tiedonhankintasi ja kieliopinnot. YLEn englanninkieliseen tarjontaan kuuluu englanninkieliset uutiset radiolähetyksenä. Television puolella englanninkieliset uutiset lakkautettiin helmikuussa 2017. YLEn tarkoituksena on keskittyä englanninkielisessä uutisvältyksessään nettitarjontaan. Sivuilla on päivän uutisia ja muita mielenkiintoisia artikkeleita, joita lukemalla opit kertomaan maamme asioista englanniksi ja sanavarasto karttuu muutenkin.

Osoite on http://yle.fi/uutiset/news/ .

“Those seeking English language news in traditional broadcast form can listen to broadcasts every day at 15:30 on Radio 1 and at 15:55 on Yle Mondo.”

 

Muista, että netin muu videotarjonta on paljon realistisempaa kuunteluharjoittelua, kuin ylioppilaskuuntelut, joissa esimerkiksi puhujat nopeuttavat luentaansa, jotta koe erottelisi. Esim. YouTube on loppumaton videoiden runsaudensarvi. Pitäisi vain osata erottaa jyvät akanoista, kun tarjontaa on siellä niin paljon. Olenkin tehnyt esikarsintaa ja ProFiles-teksteihin liittyviä nettivideoita löydät linkkeinä täältä.

Jääkiekkovalmentaja Juhani Tamminen sanoo: “Laukomaan oppii laukomalla.” Miten opimme siis kuuntelemaan?

Vastausvaihtoehdot:

a) pistämällä pään pensaaseen

b) rukoilemalla

c) arvaamalla vastaukset

d) harjoittelemalla kuuntelua monipuolisesti ja reaalimaailman materiaaleilla

Onneksi enkun kuunteluharjoittelu on samanaikaisesti sekä hauskaa, että hyödyllistä! 🙂

 

PS. Oikea vastaus on D.

Leave a Reply