Tulisinko Kiimingin lukioon?

KIIMINGIN LUKIO

Oulun päättäjät ovat  antaneet lukiollemme luottamuslauseen: Te olette tärkeitä! Kiitos luottamuksesta; pyrimme kaikin keinoin olemaan sen arvoisia. Alla näet, että viime aikoina meidän on täytynyt turvautua aika suorasukaiseen retoriikkaan suomujen tiputtamiseksi silmiltä. Itse asiassa herättely on edelleen paikallaan, joten jatka lukemista. NYT HAETAAN KIIMINGIN LUKIOON! Sanahelinä, parranpärinä tai muu lip service ei riitä. Nyt haemme Kiimingin lukioon! Do The Right Thing! Tarkemmat perustelut alla.  Kiimingin lukion maikkanippu on semmoinen että etsii vertaistaan. Sinulla on mahdollisuus päästä nauttimaan heidän opetuksestaan. Hae siis Kiimingin lukioon. Do The Right Thing!

Tähän alkuun pari esimerkkiä siitä, mitä Kiimingin lukio opiskelijalle tekee:

Flikka tuli Kiimingin lukioon, sai Oulun seudun parhaana kielten ylioppilaana laudaturin neljästä vieraasta kielestä, kävi sitten oikiksen ja häärii nyt unelma-alallaan lakiympyröissä. Puuttuivatko häneltä korkeakouluvalmiudet, koska hän kävi Kiimingin kaupunginosan 250 opiskelijan kokoisen lukion? Eivät puuttuneet.

Kaveri tuli Kiimingin lukioon ja kirjoitti kuusi laudaturia ja yhden eximian. Monipuolinen lahjakkuus pääsi siis kukkaan Kiimingin lukiossakin. Mahdollisuudet jatkossa rajattomat.

Flikka tuli Kiimingin lukioon ja kirjoitti seitsemän laudaturia. Need I say more? Jatkan silti.

Kaveri tuli Kiimingin lukioon, koska “ei me kavereiden kanssa jaksettu keskustaan kulkea”. Tohtoriksi on itsensä lukenut ja niittää maailmanmainetta kirjallisuustutkijana. Luokkatoverinsa on nykyään tohtori hänkin ja alansa guruja Suomessa. Puuttuivatko heiltä korkeakouluvalmiudet, koska he kävivät Kiimingin kaupunginosan 250 opiskelijan kokoisen lukion? Eivät puuttuneet.

Ja vielä yleisellä tasolla pysyttelevä kaava siitä, miten se homma menee: X tulee lukioomme, valmistuu 3-4 vuodessa, hakee unelmien oppilaitokseen kerran, toisinaan ehkä kaksi ja pääsee aikanaan itselle sopivaan työhön. Tämä kaava kattaa jo koko ikäluokan. Puuttuvatko heiltä jatko-opiskeluvalmiudet, koska he käyvät Kiimingin kaupunginosan 250 opiskelijan kokoisen lukion? Eivät puutu.

MOT (mikä oli todistettava)

Klikkasit tämän artikkelin auki! Olet näemmä kiinnostunut tietämään lisää lukiostamme  ja puolet on siis jo voitettu. Lyhyt vastaus onkin: tule toki Kiimingin lukioon; meillä on hyvä meininki, hyvät maikat, kurssitarjontaa on samassa määrin kuin muuallakin näinä säästöjen aikoina, välitön ilmapiiri (eli lukiossamme viihdytään toisin kuin tutkimukset Suomen kouluista kertovat) ja aito tahto ja tietenkin taito tehdä mukuloista omaa elämäänsä ohjaavia itseensä ja mahdollisuuksiinsa luottavia kansalaisia. Tässä myös onnistumme. Eli tervetuloa!

Pitkä vastaus tuleekin sitten tässä.

Kiimingin lukio on kehitelty kuntarajoista riippumatta lähiseudun nuorison toisen asteen kouluttautumispaikaksi, jossa annetaan mukulalle hyvä yleissivistys, jonka avulla hän pääsee unelmiensa oppilaitokseen ja sieltä valmistuttuaan jatkaa elämäänsä vakaalla pohjalla. Tätä tehtävää me haluamme mieluusti toteuttaa. Tuohan nimittäin käy järkeen: tehdään oman seudun mukuloista hyvällä asenteella toimivia osaajia, jotka pärjäävät elämässä. Edellä mainitun mission toteutuminen ei kuitenkaan ole vain meidän lukiomaikkojen tahdosta kiinni ja siksi tarvitaan alla olevia lisäperusteluja, jotta yllä oleva toimintamalli voi täysin toteutua.

Kiimingin lukiossa on seuraavia ainutlaatuisia asioita, joita et löydä muista alueen lukioista: Syksyllä 2017 toteutimme ensimmäisenä lukiona Pohjois-Suomessa TIIMIJAKSOn, jossa ykköset opiskelivat jakson verran jaettuina viiden hengen tiimeihin. Perinteisiä oppitunteja ei ollut; oli tiimityöaikaa, välillä työpajoja, vierailuja, vierailijoita, Tabletkoulun ussan ja mantsan materiaaleja ja mukana myös äikkä, englanti ja ATK. Toteutamme myös uudelleen Jakso viikossa-moduulin, jossa opiskelijoilla on päivisin yhtä kurssia viikon ajan eikä muuta. Tämä on huomattu jo kanta-Oulun lukioissakin; vaihto-opiskelijoita on meille tulossa. Syksyllä 2022 Tiimijakso toteutetaan jo kuudennen kerran, nyt EU-teemoilla. Myös Jakso viikossa-moduuli tuo edelleen vaihtelua lukioarkeen. Näillä innovatiivisilla opetusmenetelmillä Kiimingin lukio erottuu rohkeana edelläkävijänä opetuksen suunnittelussa.

Lukiomme opiskelijat ovat kunnostautuneet maanlaajuisesti eSports-rintamalla ja nyt on pelialaa kurssitarjonnassammekin parin moduulin verran. Ei löydy muualta tätäkään.

Peruskoulun päättävät tahtovat helposti ajatella, että sateenkaaren päästä löytyy ruukullinen kultaa, kuten sanonta menee. Todennäköisempi tulos on kuitenkin, ettei kulta-aarretta siellä olekaan. Lähdetään siis pois kotiseudulta lähikaupungin keskustaan lukiota käymään, kun ajatellaan, että se liikku tekee kaiken hyväksi. Propaganda ja kaveripaine saattavat opiskelijaa viedä kohti em. ratkaisua, mutta se paras valinta onkin usein se oma lähilukio kun sellainen on juuri sinua varten tehty. Alla siis argumentteja meille tärkeimmän lähilukion eli Kiimingin lukion puolesta.

Kiimingin lukiossa on ollut ja on pysyvä opettajakunta. Vaihtuvuus on ollut ns. luontaista vaihtuvuutta eläköitymisen kautta. Tämä kertoo opiskelijalle, että maikat pitävät Kiimingin lukiota itseään motivoivana työpaikkana. Motivoituneet maikat antavat hyvää opetusta. Leipääntyneet maikat täyttävät opetussuunnitelman kirjaimen ja siinä se. Kiimingin lukion opettajakunnassa on havaittavissa, että maikat ovat aidosti kiinnostuneita alastaan ja tarjoavat opiskelijoilleen päivittäin sen luokan shown, että kannattaa todella olla oppijana mukana siinä kaikessa. Itse haluaisin olla kärpäsenä katossa kuulemassa kollegoiden tunteja. Sen verran mielenkiintoisia juttuja tunneilta opettajainhuoneessa nimittäin kuulee. Olemme siis tehneet selväksi, että maikat ovat lukiossamme mielellään toteuttamassa opettamisviettiään ja tämä kaikki sataa tietenkin opiskelijan laariin, kuten sanonta kuuluu.

Jotkut nuoret arvelevat, että uuden Oulun keskustan lukioista löytyy parempia opettajia kuin Kiimingin lukiosta. Tämä harhaluulo on helppo ampua alas. Oulun yliopisto ja muut yliopistot kouluttavat koko Oulun seudun opettajakunnan alakoulun opettajista ammattikorkeakoulun maikkoihin asti. Maamme on onnekas siinä(kin) suhteessa, että meillä vallitsee koulutuksellinen tasa-arvo eli taajaman koulu ja haja-asutusalueen koulu voi vaatia maikoiltaan samaa korkeaa ammattitaitoa. Siksi opiskelija voi tulla Kiimingin lukioon tietäen, että hän saa siellä aivan samantasoisen opetuksen kuin muuallakin. Tämä on loistava asia maassamme ja maailmalla itse asiassa aika harvinaista. Maailmalla opiskelija voi joutua lähtemään kauaksikin kotoaan saadakseen hyvää opetusta mutta Suomessa hänen ei tarvitse niin tehdä. Hyvää opetusta löytyy nimittäin lähimmästä lukiostakin: tässä tapauksessa Kiimingin lukiosta.

Olemme yllä siis havainneet, että opetuksen korkeaa tasoa ei Kiimingin lukiota kauempaa tarvitse hakea.

Jotkut nuoret arvelevat, että uuden Oulun keskustan lukioissa kurssitarjonta on jotenkin parempi kuin Kiimingin lukiossa. Tätä harhaluuloa ei voi aivan yhdellä laukauksella ampua alas, sillä Kiimingin lukio on yleislukio ja painotteisuuden aikanaan saaneissa lukioissa on kursseja, joita ei yleislukio tarjoa. Yleislukioiden joukossa Kiimingin lukio erottuu kuitenkin edukseen laajalla kurssitarjonnalla. Jos opiskelijan ei ole aivan pakko päästä jo alle kaksikymppisenä jonkin tietyn alan erityiskursseille, on Kiimingin lukio yleislukiona loistava ja lähellä oleva vaihtoehto. Erityistaidot voi nimittäin hommata itselleen lukion jälkeen ja silloin jokaisen kohdalla oman itsen kehittäminen ja toteuttaminen vastaa alkaakin toden teolla.

Lukiolaisen tavoitteena on varmaan oman ammatillisen suuntautumisen selkiyttäminen ja korkeakouluvalmiuksien hankkiminen. Nämä tavoitteet toteutuvat opiskelijan kohdalla loistavasti Kiimingin lukiossa. Yllä olemme siis osoittaneet, että Kiimingin lukiossa opiskelija saa vankan pohjan jatko-opintoihin ja saa sen vieläpä lähellä omaa kotipaikkaa. Miksi kulkea päivittäin pitkää työmatkaa jo lukioaikana kun voi omassa lähilukiossa saada samat valmiudet kuin kauempana?

Jotkut nuoret arvelevat, että uuden Oulun keskustan lukioissa löytyy itselle uutta hienoa seuraa ja uusia hienoja ystäviä. Tämä harhaluulo on aika helppo ampua alas. Ystäviä ja seuraa voi löytyä, jos opiskelija on hienosti sanottuna ekstrovertti eli sosiaalinen ja ulospäin suuntautunut. Yläkoulussa olijat sanovat, etteivät halua katsella enää lukiossa samojen kamujen naamoja kuin yläkoulussa. Oman seudun lukiossa on kuitenkin varmasti juuri sinulle tuttuja tyyppejä, joiden kanssa on hyvä aloittaa uusi vaativa koulu. Vaihtoehto on näet kokonaan uuden sosiaalisen piirin luominen itselle oudossa ympäristössä. Oman paikan ottaminen ja uuteen kouluun sulautuminen voi onnistua, jos opiskelija on itse aktiivinen asiassa ja saa helposti uusia ystäviä. Entäpä jos asia ei olekaan näin?

Sinulla oli oma kaveripiiri, jota ei enää ole ympärillä uudessa koulussa. Salaisesti toivot tietenkin, että uusia kavereita ilmaantuisi, mutta aina kaikki ei menekään niin kuin Strömsössä. Voi tulla hetkiä, jolloin ne kotipuolen vanhat kamut alkavatkin tuntua sentään aika mukavilta. Ei alle kaksikymppisen nuoren tarvitse vielä tuntea, että elämässäni oli aika, jolloin oli kavereita ympärillä mutta enää ei ole. Irtaantuminen omasta kotiseudusta heti peruskoulun jälkeen on itsessään vaativa päätös. Kotiseudulla oleminen ja työskenteleminen on loppujen lopuksi sitä, mikä on ’oikein’ ja parasta opiskelijan oman henkisen kasvun kannalta. Kaikki saavat kyllä olla tai joutuvat olemaan pois kotiseudulta aivan tarpeeksi kun elämää eletään vähän eteenpäin. Lukion jälkeen on luultavasti edessä muutto uudelle seudulle koulutuksen perässä ja siinä vaiheessa kun niitä uusia ympyröitä pakosta tulee (halusit tai et), omalla kotiseudulla eletty lapsuus ja nuoruus voi olla juuri se peruskallio, jonka varaan voi sitten elämäänsä alkaa rakentaa.

Yllä olemme siis havainneet, että jos tässä julmassa maailmassa voi henkilö vielä lukionsa käydä omalla kotiseudulla nauttien tästä loistavasta lähipalvelusta, jota oman seudun lukio tarjoaa, se voidaan laskea ylellisyydeksi ja etuoikeudeksi.

Jotkut nuoret arvelevat, että uuden Oulun keskustan lukioissa on hienoa opiskella, kun monissa niistä on jopa keskiarvoraja, joka lukioon pääsyyn vaaditaan. Tämä harhaluulo on myös helppo ampua alas. Jos johonkin kouluun tullaan erinomaisilla arvosanoilla, tilanne on kuin jos kokkaisi esipaistettuja sämpylöitä: vähäksi aikaa uuniin ja kauniit rapeat sämpylät ovat pienellä vaivalla valmiit. Maikoilta ei välttämättä edellytetäkään loistavia leipurintaitoja kuvatunlaisessa tilanteessa. Peruspaletin vetäminen riittää kun opiskelijat ovat käytännössä itseohjautuvia ja tulisivat toimeen ilman useimpia opettajiaan.

Kiimingin lukion opiskelija-aines on heterogeenisempaa, koska olemme oman seudun yleislukio. Meille annetaan siis vettä, jauhoja, hiivaa, suolaa ja munia ja sanotaan, että alkakaapa leipoa. Maikoilla pitää toisin sanoen olla taitoa tehdä opetuksestaan sellaista, että se varmasti kehittää kaikkia opiskelijoita. Tietotaitoa tarvitaan, jotta annetuista aineksista saadaan leivottua kauniit sämpylät. Tässä mitä vaativimmassa tehtävässä onkin Kiimingin lukion vahvuus: emme pidä itsestäänselvyytenä, että jok’ikinen opiskelija tuottaa loistavilla päättöarvosanoillaan kunniaa lukiolleen. Me pidämme tavoitteenamme tehdä Kiimingin lukion valinneista opiskelijoista ylioppilaita ja siinä samalla me opetamme niin neropatin kuin tavallisemmankin opiskelijan. Saamme siis taikinan nousemaan.

Olemme pääosin nykyisellä opettajakunnalla saaneet olla valmentamassa kympin keskiarvolla kirjoittanutta kuuden laudaturin ylioppilasta, Oulun seudun parasta vieraiden kielten kirjoittajaa (laudaturit englannista, ruotsista, ranskasta ja saksasta), pitkästä matematiikasta täydet pisteet kirjoittanutta (1000 € stipendirahaa) ja muita huikeisiin suorituksiin yltäneitä opiskelijoita. Tuoreena esimerkkinä kaveri, joka kirjoitti meiltä laudaturit pitkässä matematiikassa, fysiikassa ja kemiassa eli hänelle tärkeissä aineissa. Pesimme viime keväänä keskustan “eliittilukion” enkun lavien määrässä 2-4. Valikoitu opiskelija-aines vs. heterogeeninen lukio 2-4. Edellisten rinnalla yhtä suurina ihmetekoina olemme valmentaneet ylioppilaita viitosella alkaneella keskiarvolla lukioon tulleista opiskelijoista tai kolmannella ja viimeisellä kirjoituskerralla englannin kielen ylioppilaskokeen läpäisseestä kokelaasta. Toisin sanoen, kaikenlaiset lahjakkuudet osataan lukiossamme valmentaa omalle ylätasolleen, osa jopa korkeimpiin arvosanoihin asti.

Kiimingin lukion opettajien kunnia-asiana on valmentaa kaikenlaisia opiskelijoita lukionjälkeiseen elämään. On kouluja, joissa opiskelijalle tulee tunne, että saamani ysit eivät ole tarpeeksi hyviä, pitäisi olla kymppejä. Paukut eivät kuitenkaan riitä kymppeihin ja koulunkäymisestä tulee yhtä suorittamisen ja suoriutumisen suota. Näitä tarinoita meille kertovat sellaiset opiskelijat, jotka ovat aloittaneet lukionsa muualla ja tulevat sitten Kiimingin lukioon, kun homma ei muualla mennytkään odotusten mukaisesti. Silloin ajattelemme, muttemme välttämättä ääneen sano, että kyllähän me sinullekin Kiimingin lukiota aikanaan kauppasimme mielestämme parhaana vaihtoehtona mutta nyt vasta näkyy sanaa uskotun. Johtuukohan se siitä, että neuvo oli ilmainen?

Yllä olemme siis kertoneet, että opiskelija on Kiimingin lukiossa enemmän kuin vain numero tai arvosanojen tuottaja, hän on i(n)h(i)mi(lli)nen, jonka kykyjä ja taipumuksia me kunnia-asianamme hiomme eteenpäin. Siksi Kiimingin lukio on ihmisen näköinen lukio.

Kiimingin lukio ekanaSTT:n tekemä lukiovertailu, jossa tutkittiin opiskelijoiden menestymistä ylioppilastutkinnossa verrattuna peruskoulun päättötodistuksen arvosanoihin, osoitti, että Kanta-Oulun ulkopuoliset yleislukiot (mukana Kiimingin lukio) pystyvät tehokkaasti kehittämään opiskelijoitaan. Tämä on hyvä osoitus koulutuksellisesta tasa-arvosta: koulutuksen laatu ei riipu asuinpaikasta. Tehkää siis arvoisat lukioon tulevat nuoret Kiimingin lukiosta vahva yleislukio. Kiimingin lukiosta on aina lähetetty maailmalle nuoria, joilla on hyvät valmiudet menestyä haluamallaan alalla ja juuret, joille voi myöhemmin vaikka palata.

Tuore STT:n vastaava vertailu sijoittaa Kiimingin lukion Suomen kymmenenneksi parhaaksi opiskelijoiden tason kohottajaksi ja parhaaksi sellaiseksi Oulussa. Ou jee! Me hoitelemme siis niin neropatit kuin taviksetkin. Hae nyt lukioomme hyvän sään aikana! Ja vuosi edellisestä kun on kulunut, olemme edelleen ykkösinä!  MOT eli QE flipping D! Kausivaihtelua esiintyy hieman ja vuonna 2019 olimme listan viides.

Kimarin lukion käyneet ovat itse asiassa jo ottaneet salaisesti Suomen haltuunsa: heidän joukossaan on Oulun yliopiston opettajakuntaan kuuluva, yksi maamme johtavista geenitutkijoista, väitöskirjan tehneitä alojensa asiantuntijoita, valtakunnallisia radioääniä, pelimaailman guruja, musiikin ammattilaisia, tekniikan tohtoreita, hoitoalan ammattilaisia, oikeustieteilijöitä, lääkäreitä, opettajia, insinöörejä, arkkitehtejä, ekonomeja, ulkomailla uraansa tekeviä sekä PALJON MUITA, JOTKA OVAT TOTEUTTANEET AMMATILLISET UNELMANSA. Heitä yhdistää se, että he ovat Kiimingin lukion alumneja. Tule sinäkin osaksi tätä loistavaa jatkumoa! Jaa lopuksi tämä artikkeli Facebookissa, jotta saamme sanaa leviämään. 🙂

Täällä synopsis yllä olevasta PowerPointtina.

Täällä Penkkaritunnelmia Kiimingin lukiosta keväältä 2012 ja täällä keväältä 2014. 2015 Penkkarit täällä. 2016 penkkarit täällä. Vanhojenpäivän 2014 meininkiä täällä. Vanhojentanssit 2016 täällä.

Kiimingin lukion enkunkursseilta jää jälkipolville muutakin kuin vain arabialaisia numeroita bittiavaruuteen. Täällä on opiskelijoiden itse laatimia idiomi-, fraasi- ja kollokaatiosanakirjoja sekä yhteiskunnallisia kannanottoja Presenting Finnish Society-projekteissa. Enjoy! 🙂

Kiimingin lukion miesopet tanssivat Joutsenlampea täällä. Meidän lukiossamme maikoillakin on persoonallisuus, ei vain maikan rooli.

Joutsenlampi screen shot

Täällä tietoa enkunkursseistamme.

Entiset alaisemme eli Kiimingin lukion alumnit kirjoittavat Alma Materistaan seuraavasti eivätkä sitten ole maksettuja mainoksia:

“Kyllä! Opettajatkin siellä ovat priimaa! “

“Mä olen aina ollut sitä mieltä, että Kiimingin lukiossa opetuksen taso on parempi kuin monissa isommissa lukioissa. Sieltä sain hyvät eväät korkeakouluopintoihin. Terveiset vaan kaikille entisille opettajilleni!”

” Aluksi ajattelin vaihtavani opiskelupaikkaa, ja niin sanoin aina alussa kavereillenikin, jotka suuresti ihmettelivät kulkemistani Kiimingissä. Monet suosittelivat omaa opinahjoaan – jotakin Oulun suurista lukioista. Useat tiesivät Kiimingin olevan kyläpahanen “jossain korpikuusen kannon alla”. Olipa lukion liepeillä susi nähtykin aloitusvuotenani, sille kovasti Oulussa nauroimme. Kohta huomasin, että jatkoin vielä lukionvaihtamisaikeistani puhumista, vaikka tiesin jääväni Kiiminkiin. Tuosta pienestä lukiosta olikin tullut mukava opiskelupaikka ja kaveriporukkamme koheesio oli mahtava. Oulun kouluihin tottuneena lukion henkilökunnan aito läsnäolo ja välittäminen yllättivät; kyseessä oli kuitenkin jo toisen asteen oppilaitos. Kiimingin lukio oli mukava “sivupolku”, vastavirtaan menemiseltä se todellakin tuntui aina ajellessa kouluun, kun koko matkan vastaan tuli pitkä autojono. Minä posottelin Ouluun meneviä työmatkalaisia vastakarvaan yksinäni. Tunnilta saatoin silti myöhästyä, vaikka tie olikin minun suuntaani tyhjä… Kiitos opettavaisista ja antoisista vuosista terhakkaassa ja kannustavassa ympäristössä! “

“Juu, eipä voi valittaa, hyvä koulu!” (Nykyään väitellyt tohtori)

“Huippulukio ja mahtavat maikat. Kiimingin lukiosta voi ponnistaa pitkälle!”

Kiimingin lukio osoittaa jälleen kerran olevansa täynnä talenttia!

“Kyllä se elämä vaan kantaa ja Kiimingistä saadut eväät riittää vaikka mihin. Pitää uskoa itseensä ja mahdollisuuksiinsa. Tärkeää on myös nälkä kehittyä ja haastaa itsensä oppimaan aina vain uutta.”

“Hyvin on tosiaan pärjännyt elämässä opeilla jotka Kiimingin lukiosta sai – tästä suuri kiitos kuuluu asiansa osaaville opettajille.”

“Hyvin pärjätään täälläkin Kiimingin lukion opeilla – opettajilla oli ja on varmasti tietotaitoa opettaa muutkin hyvään tietotaitoon!”

“Täälläkin pärjätään Kiimingin lukion opeilla ja muistellaan lämmöllä lukiovuosia.”

“Nyt on aika korjata vuosikymmenten kovan työn hedelmiä. Tietty oppijoille kuuluu osa kiitosta, mutta kyllä tästä isoin kiitos kuuluu opettajille, jotka vuodesta toiseen ovat jaksaneet tehdä pyyteetöntä työtä meidän eteen. On iso ero tehdä vain työnsä ja tehdä työnsä erinomaisesti. Upee fiilis olla eliittilukion kasvatti.”

“Muistan kun olin yläasteella ja ei välttämättä koulu kiinnostanu siinä lätkän ohessa ja lukiokin oli mulle vähän niinku semmonen “kun kaveritkin menee tuonne” valinta.

Meidän lukiossa kuitenkin aloin tykkäämään koulusta ja koulussa käymisestä ja jopa sen avulla panostinkin kouluun! Oli pakko kirjottaa sulle tämmönen pieni viesti siitä kun nyt opiskelen ***, että ei tuolla luennoilla jaksais käydä ja suorittaa näitä isoja ja osaltaan vaativiakin opintokokonaisuuksia jos Kiimingin lukio ei ois antanu siihen valmiuksia että se koulu ei aina oo pelkkää pakkopullaa ja että mukavaakin voi olla. Ei se tietenkään voi eikä pidä olla ruusuilla tanssimista mutta Kiimingin lukio on kyllä semmonen aarre mitä ei toivois ihan heti lakkautettavan.

Ja vaikken välttämättä oo suoraan lukiosta saanu mitään huippuarvosanoja jotka ois auttanu mua tässä koulussa niin Kiimingin lukio anto mulle ainakin sen motivaation ja tunteen että voin menestyä koulussa ja että sinne on mukava lähtä joka aamu hymyssä suin. Hienoa hommaa teette ja pelkkiä hyviä muistoja meidän lukiosta ja kaikista maikoista.

Se motivaatio minkä Kiimingin lukio antaa on minusta kultaakin kalliimpaa. Ja kyllä, kavereiden kans edelleen muistellaan lukioaikoja ja ne on edelleen meidän mielestä elämän parhaita aikoja! (Tähän mennessä)”

One thought on “Tulisinko Kiimingin lukioon?

  1. Hyvä kirjoitus! Täältä yliopiston päästä on kiva muistella lukioaikaisia juttuja 🙂

Leave a Reply