Kuinka laaja sanavarasto minulla on?

“Most adult native English speakers have around 20,000–35,000 words in their vocabulary. Among non-native English speakers, a 2,500–9,000 word vocabulary is common.” Ehkä näin, mutta sinä oletkin suomalainen lukio-opiskelija! Opiskelemalla lukioajan tavoitteellisesti ja kehittyen pääset suunnilleen samaan sanavaraston laajuuteen kuin tavallinen englantia puhuva tallaaja/eläjä ja ohikin. Tavallinen elämä tuolla ulkona julmassa maailmassa käyttää – yllätys, yllätys – suht tavallista sanavarastoa, jota sinulla kyllä löytyy. Abstraktit asiat ja aiheet hoidellaan sitten vaativammalla sanastolla ja sitä vartenhan sinä lukiossa lienet. Että osaat vähän muustakin keskustella kuin säästä. Ja että pysyt kärryillä jopa koko maailmalle tarkoitetuista teksteistä. Sanoja ja fraaseja siis kaikin keinoin kaaliin koko ajan tärkeimpänä toimintana.

Mutta minkälaajuinen on sanavarastosi tällä hetkellä? Tarkkaa lukua ei tietenkään voi kukaan sanoa, mutta semmoisen suunnilleen-arvion voit kyllä saada tekemällä useamman kerran sanastotestejä ja katsomalla siitä jotain keskiarvon tapaista. Huomaat noista testeistä, että enkussa on sanastoa aivan pilvin pimein ja vaikka olisit joku moderni Leonardo Da Vinci, Albert Einstein tai William Shakespeare, aina riittää uutta sanastokerrosta opeteltavaksi. Alla esimerkkejä sivustoista, joilla voit tehdä testejä.

**********************************************************************************************

Vocabulary: Enkun peruskoulusanat ja sitten sinulle enkun lukiosanat Eli Eurooppalaisen viitekehyksen jaottelun mukaan ensin perussanastoa ja sitten abstraktimpaa. Pyri kohti lukiosanojen käyttöä. Täällä amerikanenglannin peruskoulusanat ja lukiosanat.

Vocabulary: Käytännöllinen fraasilista, joka etenee tutuista jutuista vaativampiin fraaseihin

********************************************************************************************

Mtäh? Luuletko tosiaan olevasi kova sanastoniilo / sanastonelli? Selvitä nämä sanonnat selkoenglanniksi turvautumatta vastauksiin, niin olet kova tekijä.

********************************************************************************************