16 perusmotiivia elämässä – Löydä omasi!

16 elämän perusmotiivia, henkilökohtainen motivaatioprofiili

Reissin motivaatioprofiili perustuu kuuteentoista perusmotiiviin. Näiden pohjalta voidaan laatia jokaiselle yksilöllinen motivaatioprofiili. Profiili laaditaan vastaamalla motiiveihin asteikolla -3:sta +3:een. -3 tarkoittaa ettei motiivi pidä itsensä kohdalla lainkaan paikkaansa ja +3 tarkoittaa pitää ehdottomasti paikaansa. (0 on neutraali).

Jari Sarasvuokin sanoi ohjelmassaan, että eipä juuri kannata palkata vain rahan perässä juoksijoita, sillä heidän ulkoinen motivaationsa voi olla äkkiä tyydytetty. Sen sijaan sisäisesti motivoitunut henkilö on kenelle tahansa arvokas työntekijä/ystävä, sillä tällaiset ponnistelevat tavoitteidensa eteen useimmiten vaivaa säästämättä.

PowerPointin ohjannassa sanotaan, että aivot kehittyvät kaksvitosiksi saakka ja että silloin arvot ja motiivitkin alkavat olla pysyvämmän sorttisia. Lohdullista, eikö? Teininä saa siis vielä vähän fiilistellä hommeleita. Jos olet löytänyt syyn tekemisellesi jo lukioaikana, more power to you! Jos se on hakusalla kuin Kirvesniemen hiihto, sinulla on kuitenkin hyvät tsäänssit löytää se (aivosi ovat vaan vielä asioiden kypsyttelyvaiheessa).  Jos motivaatiota pitää vähän hauduttaa ennen kuin se kypsyy, niinhän se on karjalanpaistinkin kohdalla.

Löydätkö alla olevista muuttujista sisäisen motivaatiosi?

16 perusmotiivia